Bulova klockor

Sammanfattningsvis så kan man säga att Bulova klockor är vackra, exklusiva men med ett helt rimligt pris. Passar för dig som tror på estetik framför skrytsamhet och att ett dyrt pris inte är ett självändamål.

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

 

Historia

Bulova grundandes av en juvelare och urverkstillverkare vid namn Joseph Bulova 1875 i New York. Hans vackra och tekniskt innovativa klockor fick ett mycket gott anseende och ligger fortfarande idag i framkanten när det kommer till teknik och estetik. Bulova är ett märke som under tidens gång förekommit i flera intressanta och viktiga historiska händelser. Bulova och Omega hade en långdragen rivalitet med Omega om att få vara den första klockan på månen men till Bulovas besvikelse så bestämde sig NASA för att Omega skulle få äran. Alla tolv austronauter som gick på månen bar Omega Speedmaster klockor. David Scott var den sjunde personen som gick på månen bar dock en en Bulova klocka.

Klockan som David Scott bar under Apollo 15. 

Enligt transkript från Apollo 15 så gick hans klocka sönder och en reservklocka av typ Bulova användes istället.
En annan välkänd historia är när Teddy Bacon, en sjöman och veteran i andra världkriget återförenades med sin Bulova klocka. I hela 67 år låg klockan under vatten och den tickade fortfarande när de återförenades.

Bulova var son av antagligen polska invandrare. 1912 så startade Joseph Bulova att massproducera klockor i sin sweiziska fabrik. Den vackra stilen i kombination med den teknologiska forskning bakom Bulova klockorna gjorde att märket och produkterna blev väl mottagna av den amerikanska befolkningen. Bulova blev ett ryktbart företag och 1926 så producerade Bulova en av de första radioreklamerna. Reklamen nådde ut till miljontals

amerikaner och kännedommen om Bulova har bara ökat sen dess.

Gammal reklam för bulova klockan.

Bulova idag

10 Januari 2008 köptes Bulova av Citizen för 250 millioner dollar. Flera exklusiva märken är idag designade och skapade av Bulova som till exempel “Caravelle New York” och “Wittnauer Swiss”.

 

Aerojet herrklocka 97B151, Bulova

Denna klocka från Bulova har en klassisk design med en enkel urtavla utan krusiduller. Med guldfärgad boett i rostfritt stål och brun läderrem, klockan passar både till vardags som på fest. Urtavlan är 39 mm i diameter med datumvisare infälld. Klockan är 8 mm tjock, har ett batteridrivet kvarts urverk och är vattenbeständig till ett tryck av 5 atm.

Damklocka 98S146, Bulova

En elegant damklocka med en länkarmband i flerfärgat rostfritt stål. Urtavlan är enkel och har små infällda juveler som visar timmarna mellan de fyra väderstrecken. Boetten är 27 mm i diameter och 8 mm tjock, även den i både guld- och silverfärgat rostfritt stål. Klockan har ett batteridrivet kvarts urverk som driver de gyllene minut- och timvisarna.

Marine Star herrklocka 97B153, Bulova

En klocka med det lilla extra, denna sportiga klocka från Bulova har flera funktioner i ett. Urverket är av batteridriven kvartstyp och det finns kronografvisare i urtavlan samt datumvisare. Med en urtavla i svart, både strecken och siffrorna är i självlysande material som kan läses i mörkret. Boetten är gjort i rosaguldfärgat rostfritt stål satt på ett starkt armband i svart gummi. Med en diameter på 43 mm och tjocklek 12 mm, klockan är vattenbeständig till ett tryck av 10 atm.

Om företaget Bulova

Företaget Bulova startades av Joseph Bulova år 1875 i New York. Redan från starten har företaget strävat efter teknologiska lösningar och precision i sina klockor, samt oerhört stilren design och hantverk. Bulova var en pionjär när det gällde att framställa standardiserade urverk som kunde massproduceras med bibehållen kvalité och perfektion. De var de första som sedan producerade klockor med elektroniska urverk och den så kallade stämgaffelteknologin.

Bulova är även pionjärer när det gäller att skapa klockor till idrott och för resande. Både Lindberghbröderna och NASA har samarbetat med företaget i sina resor med flyg och rymdraket. Det finns en Bulovaklocka som har placerats ut i Stillhetens hav på månen under den första månpromenaden!

Bulova står för innovation, kvalitet och en klocka från Bulova är ett konstverk som du kan lita på hela livet!