Citizens klockor är kanske mest kända för den avancerade teknik som finns i många av deras klockor. Till exempel var de först ut med LCD-television, djupmätare och röstigenkänning. Citizens klockor lämpar sig alltså utmärkt för den som tycker om teknik, men de är kanske minst lika uppskattade för sitt utseende. Nedan ser du ett utvalt sortiment från Sveriges största klockbutiker.

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Citizen Klockor i Urval (Herr)

AR1133.

Serien Eco-Drive av Citizen gjorde sig känd tack vare avsaknaden av ett batteri. Man ville ta fram en klocka som drevs av ljuskä

llor. Avancerad teknologi gör att Citizen Eco-Drive kan hämta energi från samtliga ljuskällor – utan att en solcellspanel är integrerad i klockan. AR1133 är en modell med klassisk urtavla i svart och rosenguld.


Citizen klockor

BM8506-83A.

Den här herrklockan från Citizen är även den med Eco-Drive. Den kommer med en klassisk silverlänk och kan bäras i såväl formella som lite mer lediga sammanhang. Till skillnad från många andra klockor i Citizens utbud finns här en datumvisare. Glaset är safir och vattenskyddet på 10 ATM.


AU1065-07E

Den här klockan utmärker sig från resten av modellerna som kommer från Citizen. Inga markörer finns för klockslagen, förutom vid 12:00. Armbandet är av läder, i svart.


Citizen som dykarklockor

Citizen dykarklockor

Citizens dykarklockor

Citizens klockor har även gjort sig kända för att fungera väl som dykarklockor. Titta bara på hur många ATM som anges (hittas ofta i mittan av urtavlan, i det här fallet i röd text under Eco-Drive). Dykarklockan ovan har 20 ATM, vilket innebär att den tål ett vattendjup på 200 meter. 10 ATM innebär att klockan är säker att bada med, medan 5 ATM betyder att den endast tål lite snabbare dopp. Vissa klockor har ett ATM på 3, vilket i princip endast innebär att den är tillverkad för att tåla vattenstänk. Citizens klockor brukar dock normalt ligga över detta.