Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Butik ( Alla )
Guldfynd(71)
Hallbergsguld(24)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

 

diamant örhängen

Diamantörhängen i 18K guld, Story of Love

Ett par solitär diamantstuds i 18K guld från Story of Love. Diamanterna är briljantslipade och hålls stadigt på plats med sex klor. Med en diameter på 4,6 mm, dessa 0,4 carat diamanter utgör ett diskret men glittrigt uttryck av lyx och överflöd. Örhängena hälls stadigt i öronsnibben med stolpe och fjärilslås.

 

Diamantörhängen i 18K guld, Guldfynd

Dessa fantastiska studs från Guldfynd kombinerar det bästa av både diamanter och 18K guld i en tilltalande keltisk knutdesign. Åtta små rundslipade diamanter är satt i varje örhänge i ett band av vitguld som framhäver diamanternas eld. Detta ställs i kontrast mot det gyllene guldet av den övriga designen samt stolparna med fjärilslås. Mycket vackra örhängen till både vardag och fest.

Link3: https://guldfynd.se/article/diamantorhangen_i_18k_guld_20002245

Diamantörhängen i 18K guld, Story of Love

Ett par studs i vackra vitguld från Story of Love med stora princesslipade Wesseltondiamanter. Varje örhänge har en storlek på 4,5 mm och diamanterna är rejält tilltagna på 0,5 carat. Den fyrkantiga princesslipningen tar vara på diamanternas storlek utan att kompromissa med stenens eld. Dessa studs är lätta att bära och förgyller både vardag och fest.

Fakta om diamant

Diamanter är egentligen kristaller som består av ett enda grundämne, kol. De största fyndigheterna finns i södra Afrika där vulkanisk kimberlit har tryckt diamanter med sig upp från jordens inre. Diamanter bildas nämligen på ett djup av 8-15 mil under jordens yta och behöver sedan lyftas upp mot marken för att kunna grävas fram.

Det finns ett antal geologiska processer som bildar diamanter som alla kräver högt tryck. Många diamanter har bildats från kol som har funnits på jorden när planeten bildades. Det finns dock vissa fyndigheter som har uppstått när meteorer har slagit ner, bland annat några fynd i Sverige!

En diamant är både vacker och har ett djupare symbolvärde. Som den hårdaste naturligt förekommande stenen symboliserar den permanens och varaktighet. Dess raritet gör att diamanter av juvelkvalitet är mycket eftertraktade och dyrbara.