Festina herr klockor ger ett väldigt sportigt och häftigt intryck. Sport och Festina går väldigt bra ihop. Dels har deras produkter en utstrålning av sportighet men produkterna lämpar sig även väldigt bra för sport då de är väldigt tåliga och producerade av kvalitetsmaterial. Festina har försökt att stärka sin roll som en high end klocktillverkare med fokus på sport igenom diverse sammarbeten och sponsringar inom idrottsvärlden.

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Festinas Historia

Festina är en spansk klocktillverkare som gundades i den Schweiziska staden La Chaux-de-Fonds år 1902 men själva varumärket grundades i spanien år 1984 av entreprenören Miguel rodriguez. Idag har Festina kontrollen över ett flertal kända varumärken.
Festina Group består av varumärkena:
* Festina
* Candino
* Jaguar
* Perrelet
* Soprod
* Calypso
* Lotus

Festinas koppling till cykling och tour de france

Festina är känt för att ha sponsrat ”Festina cycling team” mellan 1989 och 2001. Under Tour de France var detta team inblandat i en dopingskandal som kom att bli känt som Festinaskandalen. Det ska tilläggas att dopingskandaler inom inom cykling och runt Tour de France är så pass vanliga att det inte är nåt att höja ögonbrynet över längre. Det har förekommit en eller fler dopingskandaler i Tour de France varje år mellan 1998 – 2015. Festina har sedan denna skandal engagerat sig hårt mot dopning i sportvärlden.


Den kända Festina bilen som brukar synas under Tour De France.


Festina Tour de France 2014