Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Butik ( Alla )
Guldfynd(221)
Hallbergsguld(120)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Guld Örhängen

 

Örhängen i 18K guld, Guldfynd

Ett par örhängen i 18K guld från Guldfynd med en hängande spiraldesign. Örhängena fästs i örat med enkla studs i guld och fjärilslås bakom. Hänget är 57 mm i höjd i form av en spiral. Dessa örhängen fångar ljuset från alla riktningar och ger en fin inramning till ansiktet med sina mjuka former som är både graciösa och feminina.

Link2: https://guldfynd.se/article/orhangen_i_18k_guld_20005149

Örhängen i 18K guld, Guldfynd

Dessa studs i 18K guld från Guldfynd är enkla i formen med en design som glittrar. De runda studsen är skårade och hålade på ett sätt som fångar in ljuset från alla riktningar och som ger skenet av tusen små diamanter som glittrar. Dessa örhängen är lätta tack vare att de är ihåliga och bekväma att bära under längre perioder med en storlek på 7,9 mm och fästs i örat med enkla fjärilslås.

Link3: https://guldfynd.se/article/orhangen_i_18k_guld_20005295

Örhängen i 18K guld, Guldfynd

Ett par örhängen i 18K guld med dekoration i vitguld från Guldfynd. Dessa creoler är robusta och passar dig som föredrar något mindre ringar i örat med en diameter på 15 mm. Ringbandet är utsirad med ett bladmönster runtom som framträder ur den mattbehandlade ytan. Kontrasten hävs ytterligare av behandlingen med vitguld på ena sidan.

 

Stilar

Öronsmycken har funnits i flera tusen år och är avbildade på både män och kvinnor ibland annat på minoisk konst från 2000 år f kr. Även vid utgrävningar i Egypten har det upptäckts att de antika faraonerna haft hål tagna i öronen. Öronsmycken finns i flera olika designer, från små och praktiska varianter till stora och präktiga ringar. Här beskrivs de tre huvudvarianter av örhängen som är vanliga idag.

  • Denna typ av öronsmycke består av en enkel pärla eller form som sitter tätt mot öronsnibben. Det är vanligt att bära studs när hålen är först tagna för att de är lätta att bära medans hålet i öronsnibben läker. Studs är bra till vardags där större öronsmycken kan komma i vägen, men är även vackra och diskreta komplement till andra smycken.
  • Creoler eller ringar. Creoler är större och hänger oftast ner under öronen. En metallring som fästs i örat, de kan också vara pyntade med hängande delar. Denna typ av öronsmycke ger en större inramning till ansiktet. Smala ansikten framhävs av tunna creoler medans kraftigare ansikten behöver större. Tänk också på att större ringar har lättare att fastna – creoler passar mindre bra till vardags om du är mycket rörlig i arbetet.
  • Hängen. Örhängen är egentligen oftast studs med hängande delar som hänger oftast under örat. Dessa hängen kan vara av metall eller prydda med stenar eller annat material. Hängen är rörliga och fångar blicken lättare när du rör på huvudet.