Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Märke ( Alla )
Citizen(387)
Pulsar(267)
Festina(177)
o.n.e(50)
Bulova(41)
Rosefield(17)
DCOR(10)
GHW(7)
Alla
Material ( Alla )
Stål(14)
Titan(2)
Alla
Butik ( Alla )
Klockor365(872)
Guldfynd(89)
Alla
Sök

Ladda mer produkter

Klockor

En klocka, eller ett ur, är ett instrument som vi använder oss av för att mäta tid, och räknas som en av människans första uppfinningar. Det finns, och har funnits många olika typer av ur och klockor, i olika storlekar och funktioner. Från början mättes tid med hjälp av solen, och skuggan som bildades när solen sken på ett solur, vilket började användas åtminstone redan från år 3000 f.Kr.

Nu för tiden använder vi oss av två olika sätt att beskriva tiden – analog tid eller digital tid. Analog tid bygger på en klocka som visar timmarna mellan 1-12, medan det i digital tid även finns alternativet att visa tiden mellan 1-24. Beroende på i vilket land du är presenteras den digitala tiden olika, exempel är Sverige och många europeiska länder som räknar den digitala tiden mellan 1-24, medan länder som bl.a. USA räknar med 1-12.

Klockor med olika användningsområden

Klockor och ur finns också i många olika former och för olika typer av användningsområden. För att nämna några har vi t.ex. klockor att ha på armen, att hänga på väggen eller att använda som väckarklocka. Alla har samma användningsområde, att visa oss tiden, men hur de fungerar maskinellt kan variera något.

Trender

Klockor är också något som går i mode, både vad för typ av ur vi har hemma, och också vad för typ av ur vi har med oss. I olika perioder har det t.ex. varit modernt med fickur, en typ av klocka som oftast sitter fast på en kedja som kan fästas i en ficka på dina kläder, något som idag har bytts ut mot att ha klockan som ett armband runt handleden, något som för många ses som ett smycke. Med den tekniska revolutionen som mobiltelefoner har inneburit är det också många som inte använder sig av ”vanliga” klockor längre, utan som istället väljer att hålla koll på tiden genom att titta på sin mobil. Sättet att ta reda på tiden har förändrats, och nåt som är säkert är att det kommer fortsätta utvecklas för att fortsätt möta människans behov av att hålla reda på tiden.