Pulsar startades 1968 var då ett märke skapat av det amerikanska företaget ‘Hamilton Watch Company’. 1970 annonserade de att de skulle skapa en ny typ av klocka med CMOS teknologi, det vill säga skapa en LED klockan. Roger Riehl låg bakom konceptet och han var helt rätt ute. Hans design var helt banbrytande och han skapade själv en helt ny, innovativ design för klockor som tillverkare använder sig av fram tills idag.

Sortering ( Populäritet )
Dyrast
Billigast
Namn
Populäritet
Sök

Ladda mer produkter

Den första LED klockan såldes 1972 av Hamilton Watch för 21.000$. Den kom med ett guld fodral av 18 karat och var på den tiden den första helt digitala armbandsuret. Den visade dock inte tiden konstant utan man var tvungen att klicka på en knapp för att tiden skulle visas. Det tycks vara lite konstigt idag då digitala klockor inte direkt associeras med höga priser utan snarare med funktion. Med tiden så har Pulsar och LED klockan mer och mer marknadsfört sig som sportiga och äventyrliga, vilket givetvis hänger ihop med hur LED klockan naturligt passar som en tåligare klocka för sport och funktion snarare än mode.

Pulsar släppte 1975 en klocka med en inbyggd miniräknare där små knappar användes för att göra diverse matematiska operation på displayen. Idag tillverkar Pulsar alla olika typer av klockor och är inte bara förknippade med digitala klockor. Pulsar har ofta överkommliga priser och de är knappast den mest exklusiva typen av klockan men är fortfarande ett respekterat märke med sin innovativa historia. Det är inte alla klockmärken som faktiskt har förbättrat den faktiska tekniken som används i klockor idag i någon betydande mening.

1972 Hamilton Pulsar P1